Terug naar homepage
 
       

 

 

Selfdrive Zimbabwe

Zimbabwe zelf met een huurwagen, kan dit wel? Eerst zijn we zelf wat aarzelend gaan verkennen. De zussen Carla en Christel uit Herentals, échte Afrikaliefhebbers, zijn met z'n tweetjes doorheen Zimbabwe gereisd met een huurwagen. Ze hebben onder andere deze route voor ons uitgetest. Hun debriefing was een en al enthousiasme. Ze hebben zich steeds veilig gevoeld en werden overal heel vriendelijk ontvangen.

Reisprogramma
Inbegrepen maaltijden: O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1 Vertrek Brussel/Schiphol  D
In de late namiddag vertrek je via London, Frankfurt of Munchen met een nachtvlucht naar Johannesburg. Vermits we enkel met gerenommeerde airlines werken, word je aan boord reeds verwend. Kussentje, deken, ooglapjes, volledig diner inclusief drank, eigen TV-scherm met filmkeuze…

Dag 2 Harare  O
Na het ontbijt aan boord land je in Johannesburg. Doorvlucht naar Harare, hoofdstad van Zimbabwe. Je pikt je huurwagen op aan de luchthaven. Korte rit naar de Pandhari Lodge. Je hoeft het centrum niet helemaal door te rijden, maar gaat rechtsaf buiten de stad. Overnachting in Pandhari Lodge. Restaurant ter plaatse.

Dag 3 Op weg naar Kariba  O
Ontbijt. Je neemt de weg noordwaarts richting Chinoyi, zodat je het drukke centrum van Harare vermijdt. In het begin wat rustig aan vanwege de potholes: "slaggate" in de weg. Wat verder is de asfaltweg heel wat beter. Het is aan te raden om proviand mee te nemen omdat er weinig valabele eetgelegenheden onderweg zijn. Juist voorbij Karoi ligt wel de Twin River Inn waar je buiten iets kan drinken of eten. Tussen Karoi en Kariba rij je reeds een stukje doorheen een nationaal park. Hier kan je de eerste dieren reeds spotten, zoals zebra’s, baboons, grijze aapjes… Verder tot het stadje Kariba. Even buiten het stadje ligt het Carribean Bay Resort. Wat grootschalig, maar leuk gelegen pal aan het reusachtige Lake Kariba. Je slaapt in een van de ruime kamers. Het personeel is heel vriendelijk, zelfs dankbaar dat je tot daar komt. Overnachting in Carribean Bay Resort.

Dag 4  Kariba en zijn dam  O
Ontbijt. Vrije dag om de regio te verkennen. Je kan de stuwdam bezoeken, die tevens de grens met Zambia vormt. In de buurt op een bergtop ligt het dorpje waar de werkers aan de dam – meestal Italianen – gewoond hebben.
Met wat geluk valt er misschien een boottochtje op het meer ter plaatse te regelen. Maar dit is minder georganiseerd. Overnachting in Carribean Bay Resort.

Dag 5  Manapools National Park  O  D
Vroeg op en ontbijt (of ontbijtpakje). Je laat je bagage in het hotel, pakt een rugzak met het hoogstnoodzakelijke en stapt de 4x4 jeep op voor een urenlange rit oostwaarts langs hobbelige wegen naar de befaamde Manapools aan de machtige Zambezi Rivier. Kleed je goed aan, want de rit is behoorlijk fris. In het Manapools natuurpark vind je het pure, ongeschonden Afrika terug. Het Ruckomechi Wilderness Camp waar je overnacht is uniek: pal aan de Zambezi, maar echt luxueus. Welkomstdrankje en natte doekjes zorgen voor een aangenaam onthaal. Je logeert in kamergrote luxetenten, de wc heeft uitzicht op de rivier… Olifanten links, hippo’s rechts… Diner rond het kampvuur, waar ook de gidsen en het personeel mee genieten. Overnachting in tent, echte bedden. Ruckomechi.

Optionele activiteit: Mits toeslag is een vlucht van 30 minuten mogelijk van Kariba naar Manapools en terug, in plaats van de transfer per jeep.

Dag 6 Manapools  O L D
Vroeg op, ontbijt en eerste gamedrive in open jeep o.l.v. een game ranger. Je kan daarna relaxen of deelnemen aan andere activiteiten zoals kanovaren, met een motorboot de Zambezi op of zelfs game walks o.l.v. een game ranger.

Dag 7 Kariba  O
Na het ontbijt en ochtend gamedrive in open jeep terugrit naar Kariba. Overnachting in Carribean Bay Resort.

Dag 8 Midden Zimbabwe  O
Ontbijt. Rit zuidwaarts ongeveer 350km langs Karoi, Chinoyi tot in Kadoma. Vrije tijd om het stadje even te verkennen. Overnachting in het Rainbow Hotel Kadoma.

Dag 9 Bulawayo & museum  O
Ontbijt. Verder tot in Bulawayo, de tweede grootste stad van Zimbabwe. Bezoek zeker het Natural History Museum. Het herbergt meer dan 75 000 soorten dieren en planten. Check-in in de Garda Lodge. De Italiaanse eigenaars bieden een persoonlijk onthaal. Overnachting in Garda Lodge Bulawayo.

Dag 10 Matopo Hills  O D
Ontbijt. Rit naar de regio van het Mapoto National Park. Kenmerkend zijn de granieten "koppen" die oprijzen in het landschap. Check-in in de mooie Amalinda Lodge. Je geniet van vol pension.

Dag 11 Matopo Hills  O L D
Ontbijt. Vol pension is inbegrepen, activiteiten ter plaatse te betalen: gamedrive, spoorzoeken naar neushoorns, bezoek aan een lokale gemeenschap. Je kan ook een lunchpakket aanvragen en het graf van Cecil Rhodes bezoeken. Deze kolonist van eind 19de eeuw heeft zijn naam gegeven aan het latere Rhodesia. Het noordelijke gebied boven de Zambezi werd dan het huidige Zambia, ten zuiden Zimbabwe. Overnachting in Amalinda Lodge.

Dag 12 Sikumi Tree Lodge  O D
Noordwaarts richting Hwange National park. Neem opnieuw wat proviand mee, want onderweg valt er weinig te rapen. Buiten het park ligt het leuke paalhutten-camp Sikume Tree House Lodge. Vol pension en één activiteit inbegrepen.

Dag 13 Sikumi Tree Lodge  O L D
Ontbijt. Vrije dag in Sikume. Je kan het Painted Dog Rehabilitation Center bezoeken, dat de wilde honden van uitsterven tracht te redden. Een gamedrive in het donker kan je dicht bij buffels, olifanten en ander wild brengen. Overnachting in Sikume.

Dag 14 Hwange Main Camp  O
Ontbijt. Rit in Hwange, en check-in in het main camp. Je logeert in vrij basic chaletjes. Er is een restaurant aanwezig. Overnachting in Hwange Main Camp (enkel logies).

Dag 15 Victoria Falls
Noord-westwaarts tot aan de wereldbekende Victoria Watervallen. Je logeert in de A Zambezi River Lodge. Deze is recent gerenoveerd en ligt aan de Zambezi Rivier.

Dag 16 Victoria Falls  O
Ontbijt. Vrije dag voor bezoek aan de watervallen. Je kan via je hotel ook tal van extra-activiteiten beleven. Je kan raften, bungee jumpen, met een helicopter of microlight boven de Falls vliegen… Overnachting A Zambezi River Lodge.

Dag 17 Huiswaarts  O D
Ontbijt. Inleveren van de huurwagen aan de luchthaven van Victoria Falls. Vlucht van 2 uur naar Johannesburg. Vervolgens een nachtvlucht naar Europa.

Dag 18 Thuis  O
Doorvlucht naar Brussel/Amsterdam, aankomst tegen de middag.

Verlenging is mogelijk in Victoria Falls.
Korter of langer? Anpassingen? Geef ons een seintje en we werken een voorstel op maat uit.

Prijzen op aanvraag.


 

 

Zuid-Afrika Reiscenter op Facebook

  

Gratis brochure
Vraag onze gratis brochure
of download in pdf
48 blz. - 4MB

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze promoties, tips en nieuwe reisprogramma's.
Go
 

Klanten aan het woord

 

  PDF      PRINT      TOP      EMAIL       
© 1997-2017 Zuid-Afrika Reiscenter - Alle rechten voorbehouden - Licentie 5071 - Lid van VVR en VZW Visit Southern Africa - Verzekerd bij Garantiefonds Reizen.