Terug naar homepage
 
       

 

 

Yes We Can Short ! NEW

  Victoria Falls   Bulawayo
  Hwange   Harare

ZIMBABWE NEDERLANDSTALIG BEGELEIDE LUXE RONDREIS 13 dagen
max. 8 deelnemers

4 UNESCO Werelderfgoed sites !

Afreisdata :  Dinsdag 12 september 2017 & Donderdag 12 oktober 2017
Transport : Minibus / monovolume & jeep waar nodig.
Volledig over het land - geen vluchten.

REISPROGRAMMA :

Dag 1 : Vertrek station Brussel-Zuid
Trein naar Amsterdam – nachtvlucht naar Harare

Dag 2 : Aankomst HARARE omstreeks de middag
Eerst wagen(s) oppikken, dan naar ons hotel om ons te verfrissen & te lunchen. In de namiddag gaan we naar de SHONA SCULPTURE GALLERY, een wondermooie beeldentuin en naar het CHAPUNGU SCULPTURE PARK waar we de beeldhouwers aan het werk zien. Overnachting in hotel / lodge.

Dag 3/4 : Van Harare naar BULAWAYO
De eerste dag duiken we het échte zwarte binnenland in. In de ochtend rijden we zowat 210 km en stoppen we ’s middags in Kwekwe waar we lunchen, rondslenteren en sfeer opsnuiven. In de namiddag rijden we via Gweru naar Bulawayo, zo’n 230 km. Overnachting 2 nachten in een luxe lodge. De tweede dag gaan we met lokale gidsen op stap ! Ze bezoeken eerst met ons de restanten van de historische Torwa-stad KHAMI , Unesco werelderfgoed 
http://whc.unesco.org/en/list/365
Dan rijden we naar de wereldberoemde MATOBO HILLS , evenzeer werelderfgoed  
http://whc.unesco.org/en/list/306 
waar we naar de “bushmen paintings” geleid worden door de nu 75-jarige gids die ze op 15- jarige leeftijd zelf ontdekte in de grotten & rotsen. Ook op het programma: Silunguzi Cultural Village en we lunchen met traditioneel Ndebele eten… Het wordt een dag bomvol lokale cultuur & geschiedenis !

Dag 5/6/7 : Van Bulawayo naar HWANGE NATIONAL PARK
Op dag 5 rijden we zowat 292 km – ongeveer 4u15 in totaal maar we spreiden dat mooi uit over de ochtend en namiddag met een ruime lunchpauze op de middag. Ons eindpunt is een privé domein : Overnachting 3 nachten in “bush chalets” in het GWANGO HERITAGE RESORT , vlakbij het toegangshek van Hwange National Park. Dag 6 is een volledige dag “BIG 5” safari in HWANGE NATIONAL PARK, een park vergelijkbaar met het Kruger National Park in Zuid-Afrika maar dan een beetje wilder…

Dag 7 is een dagtocht met bezoek aan de machtige VICTORIA WATERVALLEN (afstand 110 km, ong. 2u15) & ZAMBEZI NATIONAL PARK. “Mosi-oa-Tunya” = de rook die dondert , zoals de lokale zwarte bevolking de Victoria Falls noemt, weeral UNESCO werelderfgoed : 
http://whc.unesco.org/en/list/509

Dag 8 : Van Hwange terug naar BULAWAYO. Ong. 292 km – 4u15.
We genieten uitgebreid van onze laatste ontbijt bij Hwange en tuffen dan rustig terug naar Bulawayo.  We overnachten in een luxe lodge. In de late namiddag bezoeken we AMAGUGU INTERNATIONAL HERITAGE CENTER  waar men alles eraan doet om de diverse culturele tradities uit Zimbabwe te bewaren voor het nageslacht.

Dag 9/10 : Van Bulawayo naar MASVINGO.
Vrije ochtend in Bulawayo en nog wat rondslenteren in de mooie stad. In de namiddag rijden we oostwaarts naar Masvingo, ong. 285 km – 3u25. Overnachting 2 nachten in THE LODGE AT THE ANCIENT CITY.
Dag 10 is een dagbezoek aan het GREAT ZIMBABWE NATIONAL MONUMENT & het bijhorende “cultural village”.
De machtige ruïnes van de Shona stam zijn eveneens UNESCO werelderfgoed.
http://whc.unesco.org/en/list/364

Dag 11 : Van Masvingo naar HARARE door het onbekende (arme) binnenland. We rijden noordwaarts over Mvuma en Chivhu terug naar de hoofdstad Harare. Dat is in totaal zo’n 300 km en duurt zowat 4 u. Logies in een hotel of lodge.

Dag 12 : Vrije dag in Harare en omgeving.
Naar de MBARE MARKET, shoppen… ? We kunnen die dag samen invullen, rustig genieten van het avondeten en dan ’s avonds naar de luchthaven.

Dag 13 : Thuis
Aankomen in Amsterdam en terug thuis in de namiddag.

PRIJS & PRIJSSAMENSTELLING :
PRIJS (vast) van het landarrangement : 2.750 EURO per persoon kamerdelend (in dubbel of twin)
PRIJS (bij benadering) van de internationale vlucht Amsterdam-Harare-Amsterdam : Vanaf 990 EURO afhankelijk van het seizoen.

Inbegrepen
Reis volledig met Vlaamse gids/chauffeur
Gebruik huurauto & brandstofkosten.
Reisroute zoals beschreven.
Logies zoals beschreven of kwalitatief minstens gelijkwaardig.
Alle logies in basis “bed & breakfast” .

Niet inbegrepen
Lunch en avondmaal. Middaglunch wordt samen aangekocht/genuttigd. Avondeten telkens in lokale restaurants of in het logies indien aangeboden.Alle activiteiten zoals beschreven in de teksten.
Inkomgelden van alle vermelde natuur- & nationale parken.
Andere optionele activiteiten steeds in overleg met de groep – betaling ter plaatse (vb. boottocht op de Zambezi in Victoria Falls, rafting, … )


 

 

Zuid-Afrika Reiscenter op Facebook

  

Gratis brochure
Vraag onze gratis brochure
of download in pdf
48 blz. - 4MB

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze promoties, tips en nieuwe reisprogramma's.
Go
 

Klanten aan het woord

 

  PDF      PRINT      TOP      EMAIL       
© 1997-2017 Zuid-Afrika Reiscenter - Alle rechten voorbehouden - Licentie 5071 - Lid van VVR en VZW Visit Southern Africa - Verzekerd bij Garantiefonds Reizen.