Terug naar homepage
 
       

 

 

Yes We Can Long! NEW

  Vctoria Falls   Hwane
  Manapools   Matobo Hills

Shona sculpters 

Shona sculpters Ruïnes van de historische stad Khami cross your fingers om de schichtige luipaarden te spotten buffels in Hwange National Park brug over de Mighty Zambezi River Amagugu Heritage Center: cultuur en tradities in Zimbabwe Great Zimbabwe National Monument Great Zimbabwe Merkwaardige reklame in het straatarme stadje Mvuma Kinderen spelen ´nhodo´: steentjes verstoppen in de grond Drukke Mbare markt  in de hoofdstad Harare De hoofdstad Harare Vic Falls, the smoke that thunders Victoria watervallen in volle glorie Op safari met de rangers van het Vundu Camp - Manapools

ZIMBABWE YES WE CAN LONG! 17 dagen
NEDERLANDSTALIG BEGELEIDE LUXE RONDREIS KLEIN GROEPJE MAX. 8 PERS
gids : Luc Ribbens


Afreisdata :  Dinsdag 12 september 2017 & Donderdag 12 oktober 2017
Transport : Minibus / monovolume & jeep waar nodig.
                   Volledig over het land - geen vluchten.

REISPROGRAMMA :

Dag 1 : Vertrek station Brussel-Zuid
Trein naar Amsterdam – nachtvlucht naar Harare

Dag 2 : Aankomst HARARE omstreeks de middag
Eerst wagen(s) oppikken, dan naar ons hotel om ons te verfrissen & te lunchen. In de namiddag gaan we naar de SHONA SCULPTURE GALLERY, een wondermooie beeldentuin en naar het CHAPUNGU SCULPTURE PARK waar we de beeldhouwers aan het werk zien. Overnachting in hotel/lodge.

Dag 3/4 : Van Harare naar BULAWAYO
De eerste dag duiken we het échte zwarte binnenland in.
In de ochtend rijden we zowat 210 km en stoppen we ’s middags in Kwekwe waar we lunchen, rondslenteren en sfeer opsnuiven. In de namiddag rijden we via Gweru naar Bulawayo, zo’n 230 km. Overnachting 2 nachten in een luxe lodge.
De tweede dag gaan we met lokale gidsen op stap! Ze bezoeken eerst met ons de restanten van de historische Torwa-stad KHAMI , Unesco werelderfgoed 
http://whc.unesco.org/en/list/365
Dan rijden we naar de wereldberoemde MATOBO HILLS , evenzeer werelderfgoed  
http://whc.unesco.org/en/list/306 
waar we naar de “bushmen paintings” geleid worden door de nu 75-jarige gids die ze op 15- jarige leeftijd zelf ontdekte in de grotten & rotsen. Ook op het programma: Silunguzi Cultural Village en we lunchen met traditioneel Ndebele eten… Het wordt een dag bomvol lokale cultuur & geschiedenis!

Dag 5/6/7 : Van Bulawayo naar HWANGE NATIONAL PARK
Op dag 5 rijden we zowat 292 km – ongeveer 4u15 in totaal maar we spreiden dat mooi uit over de ochtend en namiddag met een ruime lunchpauze op de middag. Ons eindpunt is een privé domein : Overnachting 3 nachten in “bush chalets” in het GWANGO HERITAGE RESORT , vlakbij het toegangshek van Hwange National Park.

Dag 6 is een volledige dag “BIG 5” safari in HWANGE NATIONAL PARK, een park vergelijkbaar met het Kruger National Park in Zuid-Afrika maar dan een beetje wilder…

Dag 7 is een dagtocht met bezoek aan de machtige VICTORIA WATERVALLEN (afstand 110 km, ong. 2u15) & ZAMBEZI NATIONAL PARK. “Mosi-oa-Tunya” = de rook die dondert , zoals de lokale zwarte bevolking de Victoria Falls noemt, weeral UNESCO werelderfgoed : 
http://whc.unesco.org/en/list/509

Dag 8 : Van Hwange terug naar BULAWAYO. Ong. 292 km – 4u15.
We genieten uitgebreid van onze laatste ontbijt bij Hwange en tuffen dan rustig terug naar Bulawayo.  We overnachten in een luxe lodge. In de late namiddag bezoeken we AMAGUGU INTERNATIONAL HERITAGE CENTER  waar men alles eraan doet om de diverse culturele tradities uit Zimbabwe te bewaren voor het nageslacht.

Dag 9/10 : Van Bulawayo naar MASVINGO.
Vrije ochtend in Bulawayo en nog wat rondslenteren in de mooie stad. In de namiddag rijden we oostwaarts naar Masvingo, ong. 285 km – 3u25. Overnachting 2 nachten in THE LODGE AT THE ANCIENT CITY.

Dag 10 is een dagbezoek aan het GREAT ZIMBABWE NATIONAL MONUMENT & het bijhorende “cultural village”. De machtige ruïnes van de Shona stam zijn eveneens UNESCO werelderfgoed.
http://whc.unesco.org/en/list/364

Dag 11 : Van Masvingo naar HARARE door het onbekende (arme) binnenland. We rijden noordwaarts over Mvuma en Chivhu terug naar de hoofdstad Harare. Dat is in totaal zo’n 300 km en duurt zowat 4 u. Logies in een hotel of lodge.

Dag 12/13/14  :  Naar  MANA POOLS  aan de machtige Zambezi rivier.
Ongelofelijk, maar we zitten aan onze 5de UNESCO site :
http://whc.unesco.org/en/list/302
Verblijf 3 nachten in luxe tented-chalets in VUNDU CAMP - alle maaltijden inbegrepen.                                 
Route vanuit Harare naar Morongora Parks and Wildlife  (na Makuti) :  310 km ofwel 4u rijden. Vanaf daar nog 2 u naar VUNDU. Het safari-team van VUNDU,  onder leiding van een zoöloog, werd onlangs verkozen tot beste team van geheel Zimbabwe in 2015. Laatavond safari-rit met open jeeps inbegrepen. Eigen safari-trips in MANA POOLS.
Geen enkel gebied in Zuidelijk Afrika, misschien alléén de Moremi binnenin de Okavango delta in Botswana komt in de buurt van de kwaliteit van dit natuurgebied aan de “lower Zambezi” rivier.  Bijna 700.000 ha, Unesco beschermd sedert 1984 ! Los van alle groot wild dat er vrij rondloopt vliegen er 350 vogelsoorten rond, één der grootste diversiteiten ter wereld.  En wie wilde honden wil zien, the place to be !

Dag 15 : Laatste ochtend in Mana Pools… na het ontbijt rijden we terug richting harare.

Dag 16 :  Vrije dag in Harare en omgeving.
Naar de MBARE MARKET, shoppen… ? We kunnen die dag samen invullen, rustig genieten van het avondeten en dan ’s avonds naar de luchthaven voor nachtvlucht naar Amsterdam.

Dag 17 : Thuis
Aankomen in Amsterdam en terug thuis in de namiddag.

PRIJS & PRIJSSAMENSTELLING :
PRIJS (vast) van het landarrangement : 4.450 EURO per persoon kamerdelend (in dubbel of twin)
PRIJS (bij benadering) van de internationale vlucht Amsterdam-Harare-Amsterdam : Vanaf 990 EURO afhankelijk van het seizoen.

Inbegrepen
Reis volledig met Vlaamse gids/chauffeur
Gebruik huurauto & brandstofkosten.
Reisroute zoals beschreven.
Logies zoals beschreven of kwalitatief minstens gelijkwaardig.
Alle logies in basis “bed & breakfast” behalve de drie dagen in Mana Pools volledig in volpension, alle activiteiten inbegrepen (wandelsafari, kanotocht, jeeptochten….)

Niet inbegrepen: Lunch en avondmaal. Middaglunch wordt samen aangekocht/genuttigd. Avondeten telkens in lokale restaurants of in het logies indien aangeboden. Alle activiteiten zoals beschreven in de teksten. Inkomgelden van alle vermelde natuur- & nationale parken.

Andere optionele activiteiten steeds in overleg met de groep – betaling ter plaatse (vb. boottocht op de Zambezi in Victoria Falls, rafting, … )


 

 

Zuid-Afrika Reiscenter op Facebook

  

Gratis brochure
Vraag onze gratis brochure
of download in pdf
48 blz. - 4MB

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze promoties, tips en nieuwe reisprogramma's.
Go
 

Klanten aan het woord

 

  PDF      PRINT      TOP      EMAIL       
© 1997-2017 Zuid-Afrika Reiscenter - Alle rechten voorbehouden - Licentie 5071 - Lid van VVR en VZW Visit Southern Africa - Verzekerd bij Garantiefonds Reizen.