Terug naar homepage
 
       

 

 

Truckexpeditie in tent

  Okavango Delta   Victoria watervallen
  Hwange   Chobe natuurpark

Reisroute : Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana. 

Reisroute : Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana. Een gezellige camping nabij de Victoria Watervallen Op ontdekking in Okavango Delta met een mokoro Raften op de machtige Zambezi rivier Victoria watervallen in Zimbabwe Okavango delta met een vliegtuigje bij zonsondergang. Boottocht op de Zambezi rivier : genieten ! Olifanten... zo dichtbij heb je ze nog nooit gezien. Op zoek naar de Big Five in Hwange natuurpark. Op safari

Ben je jong van hart? Hou je van outdoor leven en tentjes? In Zimbabwe voeg je daar nog een extra dimensie aan toe: de onmetelijke wijdsheid en wildernis. Maximum 12 deelnemers met 2 gidsen. Misschien zie je het niet zitten om met 17, 18 of meer personen in een grote groep te reizen? Geen nood, bij ons kunnen maximum 12 personen mee, plus twee gidsen. En ja, je leest het goed: 2 volwaardige gidsen staan steeds voor je klaar: een garantie voor écht persoonlijke begeleiding.

De trucks zijn dan ook speciaal ontworpen voor 12 inzittenden: ruime zetels, extra grote ramen, keukentje, luifel voor de regen of de felle zon omdat je outdoor leeft, livingstone stoeltjes. Heel informele toestanden, maar wel uiterst professioneel georganiseerd. Je steekt een handje toe bij het bereiden van de inbegrepen maaltijden in open lucht. (tenzij anders vermeld).

ACTIVITEITEN EN INKOMGELDEN
alle vermelde activiteiten met inkomgelden zijn inbegrepen. Optionele ter plaatse te betalen.

DE TENTEN
Slapen doe je in je iglotent, op een matrasje van 5 cm dik. Soms op een kampplaats met douche en wc faciliteiten,  in enkele ruigere gebieden in de pure wildernis. Dan stellen de gidsen een wc-tent ter beschikking. De tenten zijn voldoende groot: 2,2m x 2,2m, hoogte 1,8m, met insectennet uitgerust. In enkele trajecten (zoals Zuid-Afrika) slaap je tussendoor enkele keren in een chaletje of guesthouse. Slaapzak en hoofdkussen mee te brengen.

LOCAL PAYMENT
Bovenop de reservatieprijs betaal je bij aankomst nog een cash bedrag voor lokale operationele kosten: o.a. aankoop van voeding. Zo komen de centjes rechtstreeks terecht bij de juiste personen op marktjes e.d.

DE VLUCHTEN
Bij deze Truck Expedities van 12 personen met tent zijn de vluchten niet inbegrepen. Het is aan te raden om de bijhorende vliegtickets eveneens bij Zuid-Afrika Reiscenter te boeken, we hebben immers speciale contracten met de voornaamste airlines. Je geniet bovendien van bijkomende garanties: wij zijn verantwoordelijk voor het geheel. Ingeval van bv. vertraging nemen we onmiddellijk de nodige maatregelen. Je koopt toch ook je PC-toetsenbord niet bij de ene, je beeldscherm bij de andere, en de PC zelf bij een derde?

Vluchtprijzen "Catch of the Day" voor wie echt de scherpste vluchtprijzen wenst kan bij ons terecht volgens het Catch of the Day principe. We staan online in contact met alle airlines waardoor we de goedkoopst mogelijke vlucht voor een korte tijd voor jou in optie kunnen nemen. Binnen de 3 dagen beslis je, betaal je het hele bedrag en wordt het Elektronisch Ticket uitgeschreven. Annulatiekosten zijn vanaf dan 100%. Voor de Truck-expeditie zelf blijven de normale annuleringsvoor-waarden van kracht en betaal je enkel het voorschot van 30%.

In de prijzen zijn steeds een prenight in kamer met ontbijt en de transfers bij aankomst en vertrek naar de luchthaven inbegrepen. De vermelde duur is incl. vluchtdagen en prenight

TRUCK-EXPEDITIE IN TENT - ZIMBABWE & BOTSWANA - 19 dagen
Het outdoor leven staat centraal in deze drielanden-expeditie: samen eten maken, buiten rond een vuurtje in de Afrikaanse bush dineren, kortom vrienden maken met je medereizigers van diverse landen. Maximum 12 deelnemers en 2 gidsen in de truck garanderen een gezellig internationaal groepje, niet te groot. Hoofdkussentje en slaapzak mee te brengen. Tent en kampeermateriaal is ter plaatse aanwezig. 1 keer een overnachting in guesthouse en 2 keer helemaal wild kamperen in eigen tentje in Okavango, de andere overnachtingen zijn in je eigen tentje op campsites met warme douches en sanitair. Merk op dat deze truckexpeditie heel intens is: je verblijft in enkele van de meest wilde ongerepte Afrikaanse natuurparken met minimaal comfort: Hwange, Chobe en Okavango. Tegelijk is dat de grote uitdaging: je zal ongetwijfeld een onvergetelijk avontuur beleven.

Reisprogramma
Inbegrepen maaltijden: O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1 Vertrek Brussel
Nachtvlucht naar Johannesburg (niet inbegrepen).

Dag 2 Johannesburg  O
Ontbijt op de vlucht. Transfer bij aankomst in Johannesburg naar Rivonia road lodge. Overnachting in kamer (zonder ontbijt).

Dag 3 Krugerpark  L D
We vertrekken om 06h30 richting Krugerpark. Rit van Satara helemaal tot in het noorden van het Krugerpark, op uitkijk naar het grote wild per truck. Vergeet je verrekijker niet! Picknick onderweg. Tip: aan de inkomgate van het Krugerpark kan je een boekje kopen met alle dieren. We kamperen in een omheind restcamp middenin het Krugerpark.

Dag 4 Noordelijk Krugerpark  O L D
Per truck reizen we noordwaarts: toeristen zie je hier quasi niet, enkel maar wilde dieren. Overnachting in eigen tentje in een restcamp.

Dag 5 Great Zimbabwe  O L D
Langs de grensovergang "Beit Bridge" Zimbawbe binnen. Verder naar Great Zimbawbe: deze ruïnes uit de 12-13e eeuw weerspiegelen de oude zwarte culturen. Eigen tentje.

Dag 6 Matobo National Park  O L D
Verder naar Bulawayo. Aankomst in de late namiddag. Tent opzetten en daarna genieten van een sundowner en avond aan het kampvuur. Slapen in eigen tentje.

Dag 7 Matobo National Park O L D
Naar Matobo voor een game drive naar Matopos Hills. Onderweg bezoek aan World's View en het graf van Cecil John Rhodes. Vervolgens een uitgebreide wandeltocht doorheen dit park. Rotsschilderingen zijn hier volop aanwezig. Met wat geluk observeren we ook neushoorns die hier leven. Slapen in eigen tentje.

Dag 8 Hwange National Park  O L D
Voor dit enorme natuurpark van bijna 15 000km² te verkennen, trekken we twee dagen uit. Overnachting juist buiten het park in eigen tentje.

Dag 9 Hwange 4x4 jeep  O L D 
Om zo intens mogelijk de Afrikaanse bush en de big five te ervaren stappen we in een open 4x4 jeep met een lokale ranger. De volledige dag doorkruisen we per jeep Hwange. Logies in eigen tentje.

Dag 10 Victoria Falls  O
Rit naar Victoria Falls. We slaan onze tentjes op. Nog enige vrije tijd. Slapen in eigen tentje.

Dag 11 Victoria Falls  O 
Vrije dag. Optioneel: wild water rafting op de Zambezi, flight of the Angels,… Overnachting in eigen tentje.

Dag 12 Chobe National Park  O L D 
De grens met Botswana over naar Kasane. We kamperen aan de oever van de Chobe Rivier en genieten van een bootsafari. Van op het water kunnen we olifanten en ander groot wild dat komt drinken, observeren. Slapen in eigen tentje.

Dag 13 Gweta O L D 
Optie (niet inbegrepen): gamedrive in open jeep o.l.v. game ranger in Chobe. Door het Kasane Forest Reserve naar Gweta. Aan de voet van oude baobabs zetten we onze tenten op. 

Dag 14 Okavango Delta O L
Rit naar Maun, de "poort van de Okavango". We bereiden ons superwild avontuur van de volgende dagen voor. Kamperen in eigen tentje aan de oevers van de rivier, nog enige tijd voor ontspanning aan het zwembad.

Dag 15 Diep in de Okavango  O L D
De Grote Dag is aangebroken. Eerste verkenning in open 4x4 van de onbeschrijflijke bush: de combinatie van land- en waterwild is uniek in de wereld. Dan met een mokoro, een uitgeholde boomstam en met lokale gidsen diep in de Okavango naar een van de eilandjes in de delta. Wild kamperen.

Dag 16 Okavango wild kamperen  O L D
Laatste dag in de delta voor bushwalks en zelfs zwemmen in het kristalheldere water. Even uitkijken natuurlijk dat er geen hippo’s of krokodillen in de buurt zijn; maar geen nood, de lokale gidsen zullen je hierover adviseren. Terugrit naar Maun in de late namiddag. Optie: vlucht over de Okavango Delta bij zonsondergang.

Dag 17 Neushoorns in Khama Rhino  O/L/D
Zuidwaarts de Kalahari woestijn in. We bezoeken de Khama Rhino Sanctuary, een lokaal gemeenschapsproject om de neushoorns in de regio te laten overleven. Namiddag gamedrive. Overnachting in eigen tentje.

Dag 18 Johannesburg en vliegen  O
Terug Zuid-Afrika in tot in Johannesburg, aankomst late namiddag. Transfer naar de luchthaven van Johannesburg voor nachtvlucht naar Europa (niet inbegrepen).

Dag 19 Thuis
Doorvlucht naar Brussel of Amsterdam, aankomst tegen de middag.


Vertrekdata
uit België of Nederland, einddatum ben je terug thuis.
De vetgedrukte data zijn gegarandeerd.

2017

05jan - 23jan
02feb - 20feb
23feb - 13mar
16mar - 03apr
06apr - 24apr
20apr - 08mei
11mei - 29mei
01jun - 19jun
29jun - 17jul
20jul - 07aug
10aug - 28aug
31aug - 18sep
21sep - 09okt
12okt - 30okt

02nov - 17nov
23nov - 11dec
14dec - 01jan

Prijs per persoon: €1 740
Lokaal payment: 300 USD
Single toeslag: €80

Deze prijzen zijn geldig tot 01.01.2018

Inbegrepen

- Transfer bij aankomst in Johannesburg
- Prenight in Johannesburg in kamer (ontbijt niet inbegrepen)
- Transfer naar luchthaven bij vertrek uit Johannesburg
- Begeleide rondreis maximum 12 personen 
- 2 Engelstalige gidsen
- Vermelde maaltijden
- Activiteiten en inkomgelden
- BTW
- Bijdrage Garantiefonds Reizen voor reizigers met Belgische en Nederlandse nationaliteit

Niet inbegrepen

- Vluchten
- Luchthaventaxen
- Bijstands- of annuleringsverzekering
- Optionele uitstappen met inkomgelden
- Maaltijden indien niet vermeld
- Dranken

Internationaal reispaspoort vereist geldig 6 maanden na retour; malariatabletten aan te raden.

P.S.: Indien weinig deelnemers dan wordt er gereisd met een minibus en 1 gids


 

 

Zuid-Afrika Reiscenter op Facebook

  

Gratis brochure
Vraag onze gratis brochure
of download in pdf
48 blz. - 4MB

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze promoties, tips en nieuwe reisprogramma's.
Go
 

Klanten aan het woord

 

  PDF      PRINT      TOP      EMAIL       
© 1997-2017 Zuid-Afrika Reiscenter - Alle rechten voorbehouden - Licentie 5071 - Lid van VVR en VZW Visit Southern Africa - Verzekerd bij Garantiefonds Reizen.