Terug naar homepage
 
       

 

 

Truckexpeditie in kamers

  Mokoro varen in Okavango Delta   Krugerpark en Hwange
  Op safari in Chobe natuurpark   Victoria watervallen

Reisroute : Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana. 

Reisroute : Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana. Leuke safari truck met 12 plaatsen. Op safari in het Krugerpark. De ru´nes van Great Zimbabwe , zo┤n 700 jaar oud. Olifanten in Botswana. On the road again. Olifanten zoeken op de Chobe rivier. Met een Cessna vliegen over de prachtige Okavango Delta. Rafting op de Zambezi rivier nabij de Victoria watervallen. Op safari !

Ben je jong van hart? Hou je van outdoor leven?  Maar slaap je toch liever in een comfortabel bed, in tweepersoonskamer? In Zimbabwe voeg je daar nog een extra dimensie aan toe: de onmetelijke wijdsheid en wildernis. Maximum 12 deelnemers met 2 gidsen. Misschien zie je het niet zitten om met 17, 18 of meer personen in een grote groep  te reizen? Geen nood, bij ons kunnen maximum 12 personen mee, plus twee gidsen. En ja, je leest het goed: 2 volwaardige gidsen staan steeds voor je klaar: een garantie voor Úcht persoonlijke begeleiding.

De trucks zijn dan ook speciaal ontworpen voor  12 inzittenden: ruime zetels, extra grote ramen, keukentje, luifel voor de regen of de felle zon omdat je outdoor leeft,  livingstone stoeltjes.
Heel informele toestanden, maar wel uiterst professioneel georganiseerd. Je steekt een handje toe bij het bereiden van de inbegrepen maaltijden in open lucht. (tenzij anders vermeld).

ACTIVITEITEN EN INKOMGELDEN
Alle vermelde activiteiten met inkomgelden zijn inbegrepen. Optionele activiteiten zijn ter plaatse te betalen.

DE OVERNACHTINGEN
Slapen doe je in een kamer met 2 bedden in chaletjes of bungalows. Je hebt een eigen badkamer voor 12 overnachtingen, 2 nachten met gemeenschappelijke badkamer en 2 nachten kamperen in de Okavango Delta. Je hoeft geen slaapzak, matje of hoofdkussen mee te nemen.

LOCAL PAYMENT
Bovenop de reservatieprijs betaal je bij aankomst nog een cash bedrag voor lokale operationele kosten: o.a. aankoop van voeding. Zo komen de centjes rechtstreeks terecht bij de juiste personen op marktjes e.d.

DE VLUCHTEN
Bij deze Truck Expedities zijn de vluchten niet inbegrepen. Het is aan te raden om de bijhorende vliegtickets eveneens bij Zuid-Afrika Reiscenter te boeken. We hebben immers speciale contracten met de voornaamste airlines. Je geniet bovendien van bijkomende garanties: wij zijn verantwoordelijk voor het geheel, ingeval van bv. vertraging nemen we onmiddellijk de nodige maatregelen. Je koopt toch ook je PC-toetsenbord niet bij de ene, je beeldscherm bij de andere, en de PC zelf bij een derde?
Vluchtprijzen "Catch of the Day" voor wie echt de scherpste vluchtprijzen wenst, kan bij ons terecht volgens het Catch of the Day principe. We staan online in contact met alle airlines. Hierdoor kunnen we de goedkoopst mogelijke vlucht een korte tijd voor jou in optie nemen. Binnen de 3 dagen beslis je, betaal je het hele bedrag en wordt het Elektronisch Ticket uitgeschreven. Annulatiekosten zijn vanaf dan 100%. Voor de Truck-expeditie zelf blijven de normale annuleringsvoor-waarden van kracht en betaal je enkel het voorschot van 30%.

In de prijzen zijn steeds een prenight in kamer met ontbijt en de transfers bij aankomst en vertrek naar de luchthaven inbegrepen. De vermelde duur is incl. vluchtdagen en prenight.

TRUCK-EXPEDITIE IN KAMERS - ZIMBABWE & BOTSWANA - 19 dagen

Het outdoor leven staat centraal in deze drielanden-expeditie: samen eten maken, buiten rond een vuurtje in de Afrikaanse bush dineren, kortom vrienden maken met je medereizigers van diverse landen. Deze reis is ideaal als je graag 's avonds in een comfortabel bed slaapt. Maximum 12 deelnemers en 2 gidsen in de truck garanderen een gezellig internationaal groepje, niet te groot. In de Okavango Delta gaan we 2 nachten logeren in de wilde natuur in tentjes.

Reisprogramma 
Inbegrepen maaltijden: O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1 Vertrek
Nachtvlucht naar Johannesburg (niet inbegrepen).

Dag 2 Johannesburg  O
Transfer bij aankomst in Johannesburg naar het hotelletje. Overnachting in kamer (zonder ontbijt).

Dag 3 Krugerpark  L D 
We vertrekken 's morgens om 06h30 en rijden naar het bekende Krugerpark, van Satara helemaal tot in het noorden, op uitkijk naar het grote wild per truck. Met wat geluk, ontdekken we bufels, olifanten, giraffen, leeuwen,... We logeren in een chalet in een omheind restcamp middenin het Krugerpark.

Dag 4 Noordelijk Krugerpark  O L D
Per truck reizen we noordwaarts: toeristen zie je hier quasi niet, enkel maar wilde dieren. Overnachting in een chaletje in een restcamp.

Dag 5 Great Zimbabwe  O L D
Langs de grensovergang "Beit Bridge" Zimbawbe binnen. Verder naar Great Zimbawbe: deze ru´nes uit de 12de eeuw weerspiegelen de oude zwarte culturen. Op ontdekking naar de merkwaardige ru´nes tijdens een wandeling met een plaatselijke gids.

Dag 6 Matobos National Park  O L D
Via Bulawayo naar Matobos National Park. Bij zonsondergang is het tijd voor een drankje bij de granieten rotsformaties. Slapen in een chalet nabij het natuurpark.

Dag 7 Matobos National Park O L D
We bezoeken tijdens de game drive het graf van Cecil John Rhodes. Vervolgens een uitgebreide wandeltocht doorheen dit park. Rotsschilderingen zijn hier volop aanwezig. Met wat geluk observeren we ook neushoorns die hier leven.

Dag 8 Hwange National Park  O L D
Rit naar Hwange natuurpark. Voor dit enorme natuurpark van bijna 15 000km▓ trekken we twee dagen uit. Overnachting juist buiten het park in eigen chaletjes.

Dag 9 Hwange 4x4 jeep  O L D
Om zo intens mogelijk de Afrikaanse bush en de big five te ervaren stappen we in een open 4x4 jeep met een lokale ranger. De volledige dag doorkruisen we per jeep Hwange op zoek naar neushoorns, impala's, koedoes, zebras, olifanten... Hwange natuurpark is het grootste natuurpark van Zimbabwe, genaamd naar Nhanzwa Chief. Overnachting in chaletje.

Dag 10 Victoria Falls  O
Rit naar Victoria Falls. Wandeling met een gids naar de watervallen doorheen de jungle, met prachtige uitzichten.
Overnachting in een hotel.

Dag 11 Victoria Falls  O 
Vrije dag. Optioneel: wild water rafting op de Zambezi, met een helicopter de watervallen ontdekken,ů Overnachting in hotel.

Dag 12 Chobe National Park O L D 
De grens met Botswana over naar Kasane, we logeren aan de oever van de Chobe Rivier. We genieten van een bootsafari: van op het water observeren we olifanten en ander groot wild dat komt drinken. Slapen in chaletje.

Dag 13 Nata  O L D 
Optie: gamedrive in open jeep met een game ranger in Chobe natuurpark op zoek naar wilde dieren. Overnachting in een chalet in Nata.

Dag 14 Maun  O L 
Rit naar Maun, de "poort van de Okavango". We bereiden ons superwild avontuur van de volgende dagen voor. Overnachting in een lodge aan de oever van de Thamalakane rivier. Je kan genieten van het zonnetje aan het zwembad.

Dag 15 Diep in de Okavango  O L D 
De Grote Dag is aangebroken. Eerste verkenning in open 4x4 van de onbeschrijflijke bush: de combinatie van land- en waterwild is uniek in de wereld. Dan met een mokoro, een uitgeholde boomstam en met lokale gidsen diep in de Okavango naar een van de eilandjes in de delta varen. Wild kamperen.

Dag 16 Maun  O L 
Nog een voormiddag in de Okavango, in de namiddag terug naar Maun. Slapen in chalet. Optie: vlucht met een Cessna over de Okavango Delta bij zonsondergang. Prachtige uitzichten over de kronkelende riviertjes van de Okavango Delta. Met wat geluk, zie je een kudde olifanten of andere wilde dieren.

Dag 17 Neushoorns in Khama Rhino  O L D
Zuidwaarts de Kalahari woestijn in. We bezoeken de Khama Rhino Sanctuary, een lokaal gemeenschapsproject om de neushoorns in de regio te laten overleven. Namiddag gamedrive. Overnachting in chalet.

Dag 18 Johannesburg en vliegen  O
Terug Zuid-Afrika in tot in Johannesburg, aankomst late namiddag. Transfer naar de luchthaven van Johannesburg voor nachtvlucht naar Europa (niet inbegrepen).

Dag 19 Thuis  O
Doorvlucht naar Brussel of Amsterdam, aankomst tegen de middag;

Vertrekdata
uit BelgiŰ of Nederland, einddatum ben je terug thuis.
De vetgedrukte data zijn gegarandeerd.

2017

05jan - 23jan
12jan - 30jan
26jan - 13feb
02feb - 20feb
23feb - 13mar
16mar - 03apr
23mar - 10apr
06apr - 24apr
13apr - 01mei
18mei - 05jun
01jun - 19jun
08jun - 26jun
22jun - 10jul
29jun - 17jul
13jul - 31jul
20jul - 07aug
27jul - 14aug
31aug - 18sep
14sep - 02okt
28sep - 16okt
05okt - 23okt
19okt - 06nov
26okt - 13nov
02nov - 20nov

09nov - 27nov
16nov - 04dec
23nov - 11dec
30nov - 18dec
21dec - 08jan

Prijs per persoon: €2 330
Lokaal payment: 300 USD
Single toeslag: € 665

Inbegrepen

- Transfer bij aankomst in Johannesburg
- Prenight in Johannesburg in kamer (ontbijt niet inbegrepen)
- Transfer naar luchthaven bij vertrek uit Johannesburg
- Begeleide rondreis maximum 12 personen
- 2 Engelstalige gidsen
- Vermelde maaltijden
- Activiteiten en inkomgelden
- BTW
- Bijdrage Garantiefonds Reizen voor reizigers met Belgische en Nederlandse nationaliteit

Niet inbegrepen

- Vluchten
- Luchthaventaxen
- Bijstands- of annuleringsverzekering
- Optionele uitstappen met inkomgelden
- Maaltijden indien niet vermeld
- Dranken

Internationaal reispaspoort vereist geldig 6 maanden na retour. Malariatabletten aan te raden.


 

 

Zuid-Afrika Reiscenter op Facebook

  

Gratis brochure
Vraag onze gratis brochure
of download in pdf
48 blz. - 4MB

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze promoties, tips en nieuwe reisprogramma's.
Go
 

Klanten aan het woord

 

  PDF      PRINT      TOP      EMAIL       
© 1997-2017 Zuid-Afrika Reiscenter - Alle rechten voorbehouden - Licentie 5071 - Lid van VVR en VZW Visit Southern Africa - Verzekerd bij Garantiefonds Reizen.